Een mailtje sturen is hartstikke makkelijk, totdat je te maken krijgt met een foutmelding of een ander probleem. Krijg je geen e-mails meer binnen? Of kan je op een of andere manier niet meer inloggen? Om de oplossing voor het probleem te vinden, is het belangrijk dat de oorzaak wordt getraceerd. Webmail problemen kunnen namelijk diverse oorzaken hebben, zoals een slechte verbinding, storing of een virus. In deze blog zetten we een aantal veelvoorkomende e-mail problemen op een rij en geven we je een paar mogelijke oplossingen. 

Geen e-mails meer versturen, maar wel ontvangen

Krijg je nog wel mails binnen, maar kun je ze zelf niet meer versturen? Dit probleem kan verschillende oorzaken hebben. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk dat de instellingen van je webmail niet helemaal goed staan. Het komt echter vaker voor dat het antivirusprogramma of de firewall op je computer de mails die je wilt sturen blokkeert. In dit geval kun je proberen om het programma te deactiveren of te verwijderen. Stuur vervolgens een testmail naar jezelf en kijk of het probleem verholpen is.

 

Inlogproblemen op webmail

Normaal gesproken hoef je niet iedere keer opnieuw in te loggen op je webmailaccount. Is dat deze keer wel het geval? Er kunnen problemen voorkomen bij het online webmail inloggen. Controleer allereerst of je wel de juiste gebruikersnaam en wachtwoord hebt ingevuld. Weet je je wachtwoord niet meer? Vraag dan een nieuwe aan.

 

Is dit niet het probleem? En is je internetverbinding stabiel? Dan ligt het probleem waarschijnlijk bij de webmail provider. Het is mogelijk dat er een storing is. Kijk daarom voor oplossingen op de website van de e-mail aanbieder, bijvoorbeeld bij xs4all webmail of Tele2. 

 

E-mails kwijt 

Werkt je webmail nog naar behoren, maar ben je opeens een hoop e-mails kwijt? Het is uiteraard erg vervelend als je belangrijke mails niet meer terug kunt vinden. Gelukkig zijn oude e-mails in 90% terug te halen. Het kan zijn dat ze zijn verwijderd door de webmail. Open je mailbox en klik met je rechtermuisknop op de map ‘verwijderde mails’. Vervolgens kun je op herstellen klikken en kijken of je oude mails hierbij staan.